«ΣΑΡΚΟΠΕΝΙΑ & ως λανθάνουσα μορφή της ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ»

3 Μαρτίου 2020

Η παχυσαρκία είναι η νόσος του ενεργειακού μεταβολισμού, η οποία χαρακτηρίζεται από παθολογικά αυξημένη συσσώρευση λίπους στο ανθρώπινο σώμα σαν αποτέλεσμα διαταραχής του ενεργειακού ισοζυγίου, της ισορροπίας δηλαδή μεταξύ της πρόληψης και της κατανάλωσης ενέργειας.

Η σαρκοπενία είναι μια πάθηση που σχετίζεται με τη διαδικασία της γήρανσης και χαρακτηρίζεται από απώλεια μυικής μάζας και δύναμης, η οποία, με τη σειρά της, επηρεάζει αρνητικά την ισορροπία, το βάδισμα και γενικά την ικανότητα του (ηλικιωμένου) ατόμου να εκτελεί τις καθημερινές δραστηριότητές του.

Η σαρκοπενική  παχυσαρκία είναι η κατάσταση που χαρακτηρίζεται   χαμηλή  άλιπη  μάζας σώματος (lean mass) &  υψηλό   δείκτη μάζας σώματος  (B.M.I.),  σε συνδυασμό με τη   ΓΗΡΑΝΣΗ  αποτελείται από μια σειρά φαύλων  κύκλων.

Κατεβάστε την παρουσίαση εδώ

Η ιατρική είναι επιστήμη που εξελίσσεται συνεχώς. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο δικτυακό τόπο www.kstathi.gr έχουν αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση & την εκπαίδευση, δεν θα πρέπει να θεωρούνται πλήρεις, ούτε να χρησιμοποιούνται ως βάση διάγνωσης & αντιμετώπισης οποιουδήποτε προβλήματος χωρίς υπεύθυνη ιατρική συμβουλή.


Ιατρός Αποκατάστασης, μέλος της Ε.Ε.Φ.Ι.Απ. – Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών
Life Fellowship of European Board of Physical Medicine & Rehabilitation
ex U.E.M.S.–Section P.R.M.-European BOARD Expert & Examination Secretary


Copyright by kstathi.gr 2019. All rights reserved.

Powered by Web Arts

Copyright by kstathi.gr 2019. All rights reserved.

Powered by Web Arts